Böcker och organisationer

The narrative enneagram

The Narrative Enneagram, den Amerikanska organisation som grundades av bland annat Claudio Narajno i Berkley på 60talet. 

The Wisdome of the Enneagram, av Don Riso och Russ Hudson. Ofta refererad till som bibeln inom Enneagrammet. 

Screen Shot 2019-10-17 at 9.56.22 PM.png

Enneagrammet och de nio livsstrategierna, av Elisabeth Wiktoren. En av de första och få böcker som finns skrivna på svenska om Enneagrammet. Elisabeth var min första lärare, och är idag en mycket god vän och mentor. 

Självinsikt, av Ann Timm och Tina Tornell som också driver EnneagrmCenter i Stockholm. Yttterligare en svensk bok om Enneagrammet. Väl värd att läsa då den också beskriver Enneagrammet och de 9 Strategierna i detalj. 

The enneagram institute

The Enneagram Institute®, vad som ofta kallas den traditionella skolan, grundades 1997 och har sitt säte i Stone Ridge, New York. The Enneagram Institute® grundades av Don Richard Riso och Russ Hudson. 

Screen Shot 2019-10-17 at 10.07.24 PM.pn

The Complete Enneagram, av Beatrice Chestnut. En detaljerad beskrivning av varje personlighetstyp i dess tre instinktiva undergrupper, som ger en total av 27 personlighetsstrategier att ta hänsyn till. Här belyses även så kallade look alikes.

YouTube clips and Movies

Brené Brown's TED talk "The power of Vulnerability"

En trailer från filmen "I am" 

Samt en Intervjuv med Tom Shadyac

Sleepin at last, Ennagram songs

Spellista från Sleeping at last, som på ett helt underbart vackert sätt beskriver de nio personlighetstyperna i Enneagrammet. 

Gothenburg, Sweden

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2019 by The Enneagram Life.